“Career Days”, projekat međunarodne studentske organizacije AIESEC, jeste dvodnevni sajam edukacije, prakse i poslova. Ove godine, prvi susret mladih intelektualaca sa svojim budućim poslodavcima održaće se 19. i 20. aprila u Belexpocentru na Novom Beogradu. Tradicija ovog događaja seže 18 godina unazad, a sajam – centralni događaj te vrste u zemlji – održava se i u Nišu i Novom Sadu.

Kao savršeno mesto za neposredan kontakt između poslodavaca i studenata, “Career Days” pruža mogućnost da se usavršite u profesionalnoj sferi, pripremite za buduće zaposlenje ili pronađete praksu ili posao.

Novi koncept sajma osmišljen je sa idejom da se studentima približi rad kompanija, kao i sva neophodna znanja i veštine koje će im omogućiti lakše započinjanje karijere. Kroz neposrednu komunikaciju sa poslodavcima na samom sajmu, studenti će imati priliku da se oslobode strahova i nesigurnosti, i na taj način steknu veliko iskustvo.

Po ugledu na prošlu, i ove godine će kompanijama učesnicama biti omogućena dostupnost baze podataka svih kandidata tokom cele godine. Kako biste se našli u bazi kontakata, potrebno je da pošaljete CV koji će vas izdvojiti iz proseka i istaći sve vaše kvalitete.

Sticanjem prakse i kontakata sa važnim poslovnim partnerima osigurava se dobar početak buduće karijere. Mnogobrojnim simulacijama i ovladavanjem pisanjem svoje radne biografije budući radnici učiće kako da se predstave u najboljem svetlu. Ostvariće i međusobne kontakte, razmeniti iskustva i time postaviti temelje odnosa u kojima će se možda oni u budućnosti pojaviti u ulogama njihovih sadašnjih menadžera ili prezentera edukacija i programa zapošljavanja.

“Career Days” i ove godine “razmišlja ekološki”. Sav promotivni materijal štampan je na biorazgradivom papiru, sve limenke, flaše i papiri iskorišćeni tokom sajma biće reciklirani, dok firme, pored tipskih štandova, imaju mogućnost da u green corneru postave štandova od recikliranog materijala.

Za više informacija o sajmu posetite sajt, stranice na Facebooku ili Twitteru.

Editors choice