Naravno da znamo kroz šta prolazite. Svaki put kad vam je teško setite se da, kakav god da vam je problem, neko je sigurno već prošao kroz njega. I sa njim se izborio. Oslonite se na onoga kome verujete i sa njim podelite svoje sumnje i strahove. A do tada dobro razmislite o tome da uvek postoji način da sami sa sobom prevaziđete taj problem.

large3 Moguće je prevazići krizne situacije

Prihvatite problem

Prihvatanje problema je najbolji i prvi korak na putu da ga prebrodite.

Ne traćite vreme analizirajući ga

Okej, shvatili ste da imate problem i prihvatili ste ga. Sada ne gubite vreme očajavajući zbog njega, jer ništa nećete postići.

Ne poredite se sa drugima

Nema potrebe da se upoređujete sa drugim ljudima i razmišljate o tome kako oni u sličnim situacijama nemaju isti problem kao vi. Svako se bori sa svojim demonima.

Osmislite plan

Kako biste uspešno prevazišli problem, krenite korak po korak. Razmislite o tome šta bi mogao biti sledeći korak ka poboljšanju i usmerite se ka njemu.

shutterstock 68433598 Moguće je prevazići krizne situacije

Setite se pozitivnih stvari u životu

U kakvoj god da ste situaciji, setite se da je život pun prelepih stvari koje vas čekaju svakog dana. Samo treba da pronađete način da u njima uživate.

Shvatite da niste sami

Oslonite se na svoje bližnje. Čak i ako mislite da oni neće razumeti – verovatno ćete se iznenaditi. Podrška porodice je potcenjena, i ima nezamenjivu ulogu u prevazilaženju problema.

Naučite nešto

Iz svakog životnog iskustva može se nešto naučiti, naročito iz onih koji su nas namučili.

Razmišljajte o budućnosti

Sada kada ste počeli da rešavate svoj problem – ostavite prošlost iza sebe i razmišljajte o što pozitivnijoj budućnosti.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice