Moguće je prevazići krizne situacije

Moguće je prevazići krizne situacije

Naravno da znamo kroz šta prolazite. Svaki put kad vam je teško setite se da, kakav god da vam je problem, neko je sigurno već prošao kroz njega. I sa njim se izborio. Oslonite se na onoga kome verujete i sa njim podelite svoje sumnje i strahove. A do tada dobro razmislite o tome da uvek postoji način da sami sa sobom prevaziđete taj problem.

large3 Moguće je prevazići krizne situacije

Prihvatite problem

Prihvatanje problema je najbolji i prvi korak na putu da ga prebrodite.

Ne traćite vreme analizirajući ga

Okej, shvatili ste da imate problem i prihvatili ste ga. Sada ne gubite vreme očajavajući zbog njega, jer ništa nećete postići.

Ne poredite se sa drugima

Nema potrebe da se upoređujete sa drugim ljudima i razmišljate o tome kako oni u sličnim situacijama nemaju isti problem kao vi. Svako se bori sa svojim demonima.

Osmislite plan

Kako biste uspešno prevazišli problem, krenite korak po korak. Razmislite o tome šta bi mogao biti sledeći korak ka poboljšanju i usmerite se ka njemu.

shutterstock 68433598 Moguće je prevazići krizne situacije

Setite se pozitivnih stvari u životu

U kakvoj god da ste situaciji, setite se da je život pun prelepih stvari koje vas čekaju svakog dana. Samo treba da pronađete način da u njima uživate.

Shvatite da niste sami

Oslonite se na svoje bližnje. Čak i ako mislite da oni neće razumeti – verovatno ćete se iznenaditi. Podrška porodice je potcenjena, i ima nezamenjivu ulogu u prevazilaženju problema.

Naučite nešto

Iz svakog životnog iskustva može se nešto naučiti, naročito iz onih koji su nas namučili.

Razmišljajte o budućnosti

Sada kada ste počeli da rešavate svoj problem – ostavite prošlost iza sebe i razmišljajte o što pozitivnijoj budućnosti.


Una Hadži – Nikolić