Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Ne/Vidljivi grad i DAH Teatar

Ne/Vidljivi grad i DAH Teatar

“U savremenom svetu, razaranju i nasilju jedino se možemo suprotstaviti stvaranjem smisla” moto je DAH Teatra, profesionalne, eksperimentalne pozorišne trupe koja svojim delovanjem pomera granice umetničkog sveta preko dvadeset godina.

Stvaralačka žeđ koja je opstajala uprkos teškim vremenima i okolnostima, nedostatku podrške i talasima nerazumevanja priznanje je dobila od strane Evropske komisije za obrazovanje i kulturu. DAH Teatar je prva organizacija iz Srbije kojoj je odobrena aplikacija da bude nosilac i koordinator projekta u okviru programa Evropske unije “Kultura 2007-2013.”.

Osmišljen kao deo proslave uspešno izvršene misije, u Kulturnom centru Beograd, Kolarčeva 6, 26. novembra u 20 časova premijerno će biti prikazan dokumentarno-umetnički film o projektu “Ne/Vidljivi grad” (“In/Visible City”).

Zagledavši se duboko u društvo u kome danas živimo, ispod slojeva lažnih osmeha i mrtvih slova na papiru, umetnici su pronašli srce koje je jedva kucalo. Ksenofobija, netolerancija i strah punili su arterije i pretili da ugroze ceo organizam. O tome se moralo progovoriti.

U vidu predstava izvođenih u autobusima gradskog prevoza pričalo se o multietničkoj istoriji i strukturi gradova, značaju tolerancije, bogatstvu koje donose različite kulture i svima onima koje je trebalo učiniti vidljivim.

Slika116 Ne/Vidljivi grad i DAH Teatar

Tekst predstava je prilagođen autobuskim linijama i delovima grada kroz koje autobusi prolaze

Kao pilot-projekat izveden je prvi put 2005. godine u Beogradu, u autobusu na liniji broj 26. Dvehiljadesedme godine Niš, Vranje, Leskovac, Inđija i Subotica postali su deo umetničke vizije. “Ne/Vidljivi grad” 2008. najavio je Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT (Novi Sad) i gostovao u Norveškoj u produkciji Grenland fri teatra, u okviru projekta “Sense of Place” koji se bavi istorijom tog dela Norveške.

2009. projekat je dobio nagradu od ERSTE Fondacije za socijalne integracije.

2012.godine još jedna ideja postala je stvarnost. Normalizaciji odnosa različitih etničkih zajednica širom Evrope i razvoju jednog civilnog društva koje se zasniva na toleranciji DAH Teatar doprineo je u saradnji sa Teatrom OM (Danska), organizacijom ArtMedia (Makedonija), Prodigal Teatrom (Velika Britanija) i asocijacijom Voix Polyphoniques (Francuska).

Pozivamo vas da ovu uzbudljivu priču o borbi u kojoj manjina osvaja većinu naoružana samo razumevanjem, igrom i pesmom pogledate sa nama 26. novembra u 20 časova u Kulturnom centru Beograd.

Dođite!


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Editors choice