Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Nije sve u kilogramima

Nije sve u kilogramima

Težina može biti propraćena raznim faktorima koji mogu da utiču na njen razvoj. Ona može da varira. U jednom trenutku ste najdeblji u svom životu, a samo nekoliko dana kasnije zapaženo je smanjenje kilograma. Zato treba obratiti pažnju na propratne stvari koje idu uz fizički izgled i ne zaslepljivati se jedino cifrom, tačnije težinom.

Težina je samo deo priče na putu ka zdravlju. Ne dozvolite da pređe u opsesiju i da ste do te mere opterećeni težinom da vodite računa o svakom gramu. Voda u telu takođe može doprineti vašoj težini, pa ukoliko ste konzumirali tečnost u velikim količinama možete primetiti porast težine za koji kilogram.

Jedna od najvećih opsesija žena je obim struka. Zato, posvetite pažnju edukovanju o tome koje namirnice su zdrave i ne stvaraju naslage na stomaku. One sa većim procentom masti zaobiđite zato što postoji opasnost od hroničnih bolesti. Većina žena bi trebalo da ima za cilj da im obim struka ne bude preširok, ali ne treba skroz težiti ekstremno uskom struku. Najvažnija stvar je pratiti obim struka i ako primetite velike promene na gore, posegnite za metodama mršavljenja.

Slika 13 Nije sve u kilogramima

Počnite od zdrave ishrane

Pozabavite se time koliko ste zaista aktivni i da li ste u kondiciji. To je važna prekretnica na putu ka mršavljenju, ali i na putu ka očuvanju zdravlja. Fokusirajte se na to da vaša izdržljivost bude što veća. Većina ljudi smatra da su aktivni više no što to zaista jesu. Ne precenjujte svoje sposobnosti i uvek težite savršenstvu. Naučnici za sportsku medicinu preporučuju 150 minuta aktivnog vežbanja tokom nedelje. Trening snage je dobrodošao dva puta nedeljno, sa akcentom na aktiviranje željenih mišića.

Preporučuju takođe i trening za poboljšavanje ravnoteže i fleksibilnosti organizma. Iako ovo zvuči kao nemoguća misija, lako je ostvarljivo kombinovanjem različitih vrsta aktivnosti kao što su trčanje, šetnja, odlazak u teretanu, joga, aerobik, fitnes…

Slika 22 Nije sve u kilogramima

Biti aktivan, najvažnija je stvar

Sa povećanjem aktivnosti povećava se i izdržljivost. Kada se to desi, manje ćete biti opterećeni kilogramima.

Aktivnost organizma važna je za fizičke aktivnosti, koliko i za mentalne. Tako ćete sve svakodnevne obaveze obavljati sa lakoćom, a stresa oko težine neće biti.

Treba obratiti pažnju i na garderobu koja odgovara vašoj liniji. Ako imate izražene bokove treba birati odeću koja ih ne naglašava. Ne zaboravite da ističete svoje vrline. To znači da osobe sa uskim strukom treba da nose uske majice, a za one malo punije preporučuju se stvari u crnoj boji. Oblačite se sa merom, ukusom i u skladu sa svojom linijom!

Slika 31 Nije sve u kilogramima

Biraj ono što ti pristaje

Za kraj, posavetujte se sa vašim doktorom da li je režim ishrane koji upražnjavate zdrav i da li treba nastaviti tim putem. Povrh svega, neka vam zdravlje bude prioritet. Hranite se zdravo, a onda će se to odraziti i na vašu liniju.


Violeta Stojanović

Editors choice