Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Poslovne pustolovine: Strast kao tajni sastojak uspeha

Poslovne pustolovine: Strast kao tajni sastojak uspeha

Šta je to uspeh? Kako god ga merili, ostaje činjenica da je uspeh nešto do čega se stiže teško i mukotrpno. Stoga što je toliko udaljen često se uspeh mitologizuje, pa se čini da ga neki postižu lako, nekim čudom ili čarolijom.

Strast se često vidi kao sredstvo plaćanja za ulazak u svet odraslih. Kao, nemaš više strast i sad si ozbiljan. Istina je, međutim, da smo naviknuti da se okanemo svojih snova – a šta je strast nego pogon da snove ostvarujemo? – u potrazi za stabilnošću, ispunjenjem svakodnevnih obaveza.

Strast je, međutim, neophodan za uspeh, to mu je pogonska snaga. To je zajedničko svim uspešnim ljudima, strast koja ih je održala u nedaćama i davala snagu da izvedu podvig do kraja. Strast je ona opsednutost da sanjate svoj san, ostvarujete ga. Strast je ono što spoji odabranu delatnost i vas. Uspeh u tom slučaju dolazi i pre samog ispunjenja, a nalazi se u tome što dišete, živite, hodate svaki tren čarobnog putovanja ka uspehu.

Ne dopustite da vas savlada svakodnevica. Sreća koju možemo da iskusimo na ovom svetu upravo se nalazi u tome da radite ono što vas pali, što vas loži, što vam uzburkava krv, oko čega ste strastveni. Možda ne možete iz ove kože, niti možete trenutno da preokrenete životne prilike, ali ne smete dopustiti da vam istekne svaka zamisao o sreći, svako sećanje na ono što vas čini strastvenim.

Ako ne verujete, pogledajte ovaj klip u kome uspešni rečito govore o značaju strasti.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice