Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

U susret Sinemaniji

U susret Sinemaniji

Kraj je naporne nedelje, fizički ste onesposobljeni za žur, bubne opne su vam oštećene od svakojakih tokomnedeljnih gluposti, već ste dobili koju kilu više, a sezona slava nije ni počela, što znači da ovu nedelju ne možete začiniti dobrom večerom. Po brejnstorming postupku, jedina preostala opcija za savršeno veče je FILM! Odjednom vam navre sećanje da se svake godine početkom novembra održava neki FILMski festival… Trk na Google, a tamo:

Tradicionalna FILMska revija Sinemanija (Cinemania) premijerno će predstaviti početkom novembra u Beogradu i Novom Sadu 18 FILMova, od kojih se mnogi kasnije neće naći u bioskopima, a veći broj naslova stiže sa nedavnih festivala u Veneciji i Torontu. Sinemanija će biti održana od 2. do 9. novembra u Sava centru u Beogradu i od 4. do 11. novembra u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu, u organizaciji distributerske kuće Tuck Vision.

fotka 12 U susret Sinemaniji

Obradujte moždane ćelije dobrim filmom!

Pogledate kalendar i pomislite: “Univerzume, večeras si na mojoj strani.”

Oblačite nešto udobno i sa mišlju da će ovo biti baš veče kakvo vam je potrebno, krećete po nedeljnu dozu FILMa. Vi tamo, kad ono on! Dečko iz grada sa kojim se merkate proteklih pet izlazaka. I to pet potpuno različitih izlazaka na potpuno različitim mestima sa potpuno različitim ljudim. To znači samo jedno – suđen vam je! Mozak iz stanja mirovanja prelazi u potpuno ludilo:

“Ne mogu da verujem, otkud on, zašto on, kako on!? Baš sam večeras morala da budem kežual!?”

Histerično kopate po torbi ne biste li pronašli bar neko rumenilo, sjaj, nešto! Ali ne, shvatate da je torba po kojoj kopate iz kežual kombinacije i da je svaki pokušaj beznadežan. Priberete se, saberete se i pozovete svoje šarmantne, inteligentne, harizmatične, duhovite sile da se ujedine.

“A s tobom ću, univerzume, kasnije popričati!”, pomislite.

U slučaju da obožava FILMove, prelistavate opšte i pojedinačne  teme :

• Favorit na ovogodišnjoj Sinemaniji: Spilbergova animirana avantura prva je u nizu FILMova urađenih u 3D tehnologiji, koji su inspirisani likom iz serijala stripova o Tintinovim avanturama.

• Ono što ćete sigurno pogledati: “Anonimus” (“Anonymous”) u režiji Rolanda Emeriha, koji postavlja pitanje ko je autor drama koje potpisuje Vilijem Šekspir (William Shakespeare).

• Ono što sigurno nećete pogledati je ponovo blablašmrc priča Vudija Alena “Ponoć u Parizu” (“Midnight in Paris”) kojim je otvoren ovogodišnji Kan.

fotka 2 U susret Sinemaniji

Nakon filma desilo se ovo.

U slučaju da baš raširite temu:

• Zlatnu palmu je od naših dobio Kusturica i to dva puta.

• Zlatni lav se za najbolji FILM dodeljuje na “Mostri” u Veneciji.

• Zlatni medved je najveća nagrada na Berlinskom međunarodnom FILMskom festivalu.

•  Prestižni FILMski festivali kod nas su: Fest, Cinema city, Kustendorf.

• Kao pandan palmama, medvedima, lavovima, Kusturica dodeljuje zlatno, srbrno i bronzano jaje.

Kraj: Posle predfilmskog razgovora živeli su sretno do kraja života.

Naravoučenije: Uzdajte se u mozak, a ne šminku; ipak u svakoj situaciji imajte je uz sebe (nema bolje kombinacije: lepa i pametna); budite dobri sa univerzumom; i nikada, ali nikada ne dozvolite sebi da ne gledate FILMove.

Post Scriptum: Ova priča podrazumeva da su čitateljke i čitaoci operisani od svake malograđanštine i da im nikada na pamet ne bi pala misao poput: “A da, baš ću sama ići u bioskop”, ili “Koja luzerka, ‘ladno sama ide u bioskop”.


Ivana Miljak pokreće, provocira, polemiše, sa namerom da oslobodi i otkrije… Bez sumnje sadrži u sebi najsmelija nastojanja ka stvaranju posve originalnog. Raskida sa starim i otkriva novo, ne pretenduje na trajnost, a još manje na nepromenljivost.

Editors choice