Pozivamo vas na najmasovniji uspon do pećine Turčinovac na Kablaru, Ovčar Banja, u subotu, 28. juna, sa početkom u 8 sati. Uspon organizuje klub eksteremnih sportova “Armadilo” iz Čačka, radi promovisanja planinarstva, alpinizma i nacionalne istorijske baštine u Ovčarsko-do kablarskoj klisuri i namenjen je svima, od 10 do 75 godina, bez obzira na fizičku spremu.

promo fotografija manifestacije 1 Za ljubitelje planinarenja: Najmasovniji uspon do pećine Turčinovac

Ovog puta, cilj uspona je da se obori prošlogodišnji srpski aplinistički rekord od 96 učesnika i da se ovog puta 150 učesnika popne Feratom do pećine Turčinovac. Pećina se nalazi u Centralnoj steni na planini Kablar i poznata je kao sklonište našeg naroda od Turaka. Deo je istorijske baštine, a izgradnjom ove Via Ferate pruža se jedinstvena prilika običnim ljudima da izbliza upoznaju deo istorije svog naroda.
u pecini 2 Za ljubitelje planinarenja: Najmasovniji uspon do pećine Turčinovac
Pored uspona, biće organizovan i muzički program, kojim će učesnici, ali i ostali gosti proslaviti obaranje rekorda. Ova akcija se odigrava pod pokroviteljstvom Opštine grada Čačka, Turističke organizacije Čačak, Komisije za alpinizam PS-Srbije, Gorske službe spasavanja Jahorina, Veterana 63. padobranske brigade, Alpinističkog odseka Čačak i PK Kablar.

gss spasioci i alpinisti Za ljubitelje planinarenja: Najmasovniji uspon do pećine Turčinovac

Editors choice