Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zašto je vitamin C dobar?

Zašto je vitamin C dobar?

Vreme je da čujemo mišljenje stručnjaka i šta oni zapravo kažu o vitaminu C. Znamo svi da je našem organizmu veoma potreban zarad zdravlja, ali šta je sa lepotom i kako deluje ovaj vitamin na nju? Deluje i to pozitivno, naravno!

Zdrava kosa, nokti i koža, kao i lep osmeh prvi su spoljašnji znaci lepote, ali i pokazatelj naših navika u ishrani.

Poželjno je da počastite svoje telo dovoljnom dozom vitamina, a to ćete uspeti ukoliko napravite voćni đus, limunadu ili sok baziran na voću. Naravno, ukoliko ne možete sebi da priuštite neko egzotično voće, vitamina C ima i u povrću, koje nam je lako dostupno.

Dakle, zašto je vitamin C tako koristan? Prema Rijani Loving, osnivaču brenda za negu kože “ORGO Beauty”, vitamin C je odgovoran za stvaranje kolagena u organizmu. On jača krvne sudove i daje koži elastičnost i snagu. Međutim, pošto je vitamin C rastvorljiv u vodi, ne zadržava se u našem organizmu predugo, pa je važno njegovo svakodnevno unošenje.

Slika 183 Zašto je vitamin C dobar?

Unosite vitamin C redovno i videćete rezultate na vašoj koži, kosi i noktima

Vitamin C je jedan od najefikasnijih, hranljivih materija koji pomaže rast kose, a ujedno je i jača. Održavanje kose je lakše, a dnevna doza vitamina C, vašu kosu čini lepšom i zdravijom. Takođe, smanjuje pucanje i održava kosu jakom. Zato, hranite svoju kosu iznutra.

Postoji tvrdnja da limunada leči perut. Pa ukoliko ga imate, izmasirajte kožu glave sa nekoliko kapi limuna, a možete i praviti razne maske za kosu koje sadrže vitamin C u sebi.

Vitamin C pomaže i vašim noktima. Protiv listanja i slabih noktiju, najbolje je boriti se sa vitaminima. Treba voditi računa o sitnicama, a nokti su nešto što krasi svaku ženu. Zato ramislite o spoljašnjoj nezi koju zaslužuju vaši nokti, a usput ih hranite iznutra… i to vitaminima.

Da ne govorimo o velikom značaju vitamina C za kožu. Osim što štiti direktno od oboljenja kože, kao što je rak kože, kao zaštita od sunca, dodatna zaštita je ona nevidljiva. On hrani našu kožu i čini je kvalitetnijom.

Brokoli, paprika, papaja, mango, pa čak i krompir samo su neke od namirnica koje sadrže vitamin C.


Violeta Stojanović

Editors choice