Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ženski tripovi: Hrana je utešna

Ženski tripovi: Hrana je utešna

Neke žene imaju sreće, pa kad su zabrinute, preopterećene i nemaju odmora, one mršave. Istope se, pojedu se. Ne mislim da stvarno imaju sreće, ali u odnosu na one koje se u istim okolnostima goje, to tako izgleda.

Da bi se održala idealna kilaža (pri čemu je idealno isto što i individualno) potrebno je da budemo u balansu. Emotivno i psihološki stabilni, duhovno mirni, telesno zdravi i aktivni. Za balans je potrebna disciplina, jer čim malo popustimo svojim tripovima, oni se okrenu protiv nas. Zato se danas toliko govori o energiji, o duhovnoj praksi i vežbanju, a i sve češće se primenjuje.

Pre dvadesetak godina bavljenje jogom je bilo u najmanju ruku čudno, ako ne i obeleženo kao sektašenje, a danas na svakom koraku imate joga centre, možete da birate vrstu joge koja vas zanima, kao i instruktore i učitelje. Što je samo jedan primer kolektivne potrage za balansom, koja je svakako rezultirala kolektivnom svešću o štetama disbalansa.

I to je super, to je odlično, to je fantastično! Još će bolje biti kad kolektivno počnemo da se bavimo uzrocima, umesto saniranjem posledica.

Dokle god se ne poduhvatimo nesvesnog i taj poduhvat ne uvedemo u dnevnu praksu, imaćemo muke da održimo balans i disciplina će nam teško padati.

Ješćemo zato što smo gladne nežnosti, pažnje, seksa, ljubavi.

pravila zdorovogo pitaniya Ženski tripovi: Hrana je utešna

Neko od brige i sekiracije mršavi, a neko se goji. U nekim periodima, hrana je sve što preostaje od svakog zadovoljstva

Zato što je hrana utešna, a možda i jedino zadovoljstvo u nekom životnom periodu. A možda smo i ubeđene da je to jedino zadovoljstvo koje nam je preostalo.

Ješćemo da umirimo nervozu, oteramo dosadu, uvešćemo grickanje, prejedanje i ždranje u svakodnevnu praksu i nakon par meseci prilježnog i disciplinovanog rada, imaćemo fantastične rezultate.

A onda ćemo se smučiti sebi, pa ćemo krenuti u suprotnom smeru, držati dijete, vežbati, gladovati i za tu vrstu prakse biće nam potrebno dvostruko i trostruko i petostruko više vremena da dostignemo fantastične rezultate. Osećaj pobede će nas držati neko vreme, a onda ćemo ponovo upasti u neki od začaranih krugova samoobmane, samosažaljenja, samokažnjavanja i početi sledeći krug utehe.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice