Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

1/3

Brojna savremena istraživanja bave se definisanjem stresa, njegovim učinkom na naš organizam i psihu, kao i načinima da se sa njim izborimo, da ga neturališemo, kanališemo i oslobodimo se stresa. Važno je da razumemo šta nam se događa, da bi znali šta možemo da preduzmemo, a stres nije uvek i samo loš i razoran, jer nas njegova pojava dovodi u stanje gotovosti, pa u tom smislu ima svoje mesto u obrascu preživljavanja.

Pod stresom smo brži, budniji, spretniji, uključeniji – bolje reagujemo, brže razmišljamo, bolje pamtimo. Navala adrenalina nas čini živima i potpuno prisutnima u sadašnjem trenutku, a to je razlog zbog koga neki ljudi vole da se izlažu riziku u ekstremnim sportovima.

Problem predstavlja stres koji nas parališe, otupljuje i isključuje, kao što je slučaj kad imamo jaku tremu od javnog nastupa, ili se sučavamo sa situacijom koja prevazilazi sve naše delotvorne snage. Najopasniji je hroničan stres, onaj koji trpimo iz dana u dan, živeći u ritmu i pod nabojem koji nam narušava zdravlje, ne dozvoljava nam da se opustimo i da pratimo svoje prirodne potrebe i ritmove.

Editors choice