Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

3 u 1: Pesma o slici u priči

3 u 1: Pesma o slici u priči

“Ultra”, Depeche Mode

Album “Ultra” grupe Depeche Mode deveti je po redu, nastao je 1993. godine i predstavlja produkcijski i poetski pomak u odnosu na prethodne, možda popularnije albume. Atmosfera kosmičkog nadahnuća, čak i tamo gde poetska spoznaja govori o ništavnosti, nemogućnosti i nemanju, ostavlja utisak da se ljudima iz benda dogodila neka vrsta prosvetljenja, iz čega je nastao “Ultra”, na kome nema nijedne pesme koja nije savršena. Svi spotovi snimljeni za pesme sa ovog albuma imaju specifičan sarkastičan i donekle iritantan otklon u odnosu na dubinu tekstova.

“Do kraja sveta” (Until the End of the World)

“Do kraja sveta” (Until the End of the World), film Vima Vendersa (Wim Wenders) iz 1991. godine, za većinu Vendersovih obožavalaca jeste njegovo najbolje, najpoetičnije, najkompleksnije i najpotresnije ostvarenje. Ljubavna priča, akcija, fantastika, gola realnost i neminovnost, na bar tri jezika i tri kontinenta, uz vrhunsku muziku autora kao što su U2, Nik Kejv (Nick Cave), Džejn Siberi (Jane Siberry)… Oni koji poznaju i vole Vendersov rad presrećni su što u ovom filmu iz dva potpuno različita dela (pre i posle kraja tehnološkog sveta) kao da imaju dva filma, a oni drugi smatraju da je dosadan, spor i predugačak. Za sladokusce – integralna verzija filma “Do kraja sveta” traje pet sati.

Benoat Grul “Taster sa zvezdicom”

“Taster sa zvezdicom” roman je profesorke francuske književnosti, novinarke i spisateljice Benoat Grul (Benoîte Groult), rođene u Parizu 1920. godine. Borila se za ženska prava i doživela da vidi i rezultate svoje borbe. Napisala je desetinu romana, dobila brojne nagrade i nosilac je Ordena legije časti. Ako je okarakterišemo kao feministkinju, gubimo na svemu ostalom što ova sjajna žena jeste – pre svega puna mudrosti, čovečnosti i iskustva. Njen novi roman “Taster sa zvezdicom” prelepa je priča o nekoliko generacija žena, moćima i ograničenjima mladosti, prihvatanju starosti, mudrosti života kroz ljubav i davanje. Ogromna širina životnog i spisateljskog iskustva daje odgovore na mnoge ženske i ljudske dileme i pitanja, a duhovit i topao stil autorke odiše autentičnošću, koliko i francuskim poimanjem prioriteta u životu i ljubavi. Na kraju osećate da ste mnogo saznali, prepoznali i naučili, a onda počnete da čitate ispočetka.

Picnik collage2 3 u 1: Pesma o slici u priči

Moć žena, lepota starosti, tuga strasti i večna mladost


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice