Ex Teatar Fest je pozorišni festival u organizaciji Doma omladine Pančevo sa tradicijom dugom četrdeset i jednu godinu koji se i ove, kao i svake godine, održava u Pančevu. Festival je nastao kao pokušaj da se pronađe novi, alternativni pozorišni izraz i svake godine okuplja veliki broj mladih pozorišnih stvaralaca, ali i ljubitelje pozorišne umetnosti.

Ove godine Ex Teatar Fest održava se od 7. do 10. juna na tri lokacije, u Studentskom domu Pančevo, ispred hotela “Sloboda” i u dvorištu Doma omladine Pančevo, a u okviru ovog festivala publici će biti ponuđeo sedam predstava mladih pozorišnih stvaralaca iz Srbije i regiona.

Koncept ovogodišnjeg Ex Teatar Festa glasi “Na granici”, a festival ima za cilj da pređe granice pozorišnog izraza, publici ponudi nove, drugačije pozorišne predstave mladih pozorišnih stvaralaca, izmeštene u nekonvencijalne prostore.

hodnici zuti 3 Ex Teatar Fest

Dođite da uživate u sjajnim predstavama

Selektor ovogodišnnjeg Ex Teatar Festa je Vladan Đurković, mladi pozorišni reditelj, a predstave koje će publika moći da pogleda ove godine su: “Tigar”, diplomska predstava Miloša Lazića i Katarine Dimitrijević “Orkestar Titanik”, diplomska predstava Akademije umetnosti u režiji Predraga Ejdusa, “Iza božjih leđa”, predstava Fakulteta dramskih umetnosti  u režiji Jovane Tomić, “Kafanica, sudnica, luidnica” predstava Banjalučke akademije umjetnosti u režiji Slobodana Brankovića, “Kraljice”, diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti Novi Sad, “Mister Dolar” u režiji Maje Maletković.

Po prvi put ove godine, biće izvedena i predstava u produkciji samog Ex Teatra “Mnogo buke  ni oko čega” u režiji Marije Lipkovski i Ane Popović.

Ex Teatar Fest podržan je od strane Grada Pančeva.

Editors choice