5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

U svojoj potrazi za rešenjem koje će  „brzo i efikasno“ da poništi efekte višegodišnjeg konzumiranja brze hrane, gaziranih pića, kanti kafe, ultra burnih noći, naišla sam na podatke o zapanjujućim efektima zelenog čaja.

Zeleni čaj je jedan od najprihvatljivijih proizvoda širom sveta: kroz sve kulture i vekove, više od 2000 godina stara knjiga medicine iz drevne Kine i Japana ga naziva „zeleni žad“.

Evo i naučnih podataka za nepoverljive: specifični aktivni sastojci (epigalokatehini EGCG) reaktiviraju ćelije kože koje koje odumiru zbog loših životnih navika, izlaganja suncu i zagađenja sredine. Plus, ekstrakt zelenog čaja sadrži najmoćnije antioksidantne supstance poznate nauci: oligomerne proantocijanidine. Ovi antioksidansi štite kožu od preranog starenja borbom protiv slobodnih radikala i regeneracijom već oštećenih ćelija. I to nije sve: supstance ekstrakta zelenog čaja sprečavaju razgradnju kolagena i elastina, koji su od suštinskog značaja za zategnutost i elastičnost kože.

Posle ovih otkrića, trebalo je naći način da se jednostavno svakodnevo unesu u organizam ekstrakt zelenog čaja, ali i sve ostalo neophodno: vitamini,  minerali, koenzim Q10, omega-3, omega-6 masne kiseline.

 

Težak zadatak za nekoga ko zaista zna da treba početi sa zdravim životom (pravilna redovna ishrana, kontinuiran san, smanjenje stresa), i definitivno će jednom osvanuti i taj „ponedeljak“, kada će se to i desiti. A do tada, tražim specijalnu naučnu pomoć.

Nemački proizvod, Merz Spezial kapsule za kožu, su jedinstveni proizvod koji sadrži sve ove sastojke a proizvođač Merz Pharma kao farmaceutska kompanija, garantuje efekte.

Merz kapsule Iznenađenje: Efekti zelenog čaja na lepotu

Editors choice