Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Moda u seriji Boardwalk Empire

Moda u seriji Boardwalk Empire

Moda veselih dvadesetih godina prošlog veka je po mnogo čemu specifična i danas pleni pažnjom. Mnogi kreatori joj se rado vraćaju pa i u novim kolekcijama nailazimo na rese, svilene materijale koji lako padaju, efektan nakit, a u muškoj modi na leptir mašne, štofane materijale, zumbane cipele.

Ukoliko ste ljubitelj ovakve mode, serija Carstvo porokа” (Boardwalk empire) pružiće vam nesvakidašnje putovanje kroz vreme u svakoj epizodi. Atlantik Siti, grad u kojem zabava ne prestaje, udomio je poznate gangstere tog vremena, kao Lakija Lućijana (Lucky Luciano) i Al Kaponea (Al Capone). Maramica u džepu, cvet na reveru, najkvalitetniji materijali, dupli okovratnici, izvanredno izglancane cipele. Upravo zato modu dvadesetih godina prošlog veka možemo i nazvati gangsterskom modom.

Muskarci za stolom Moda u seriji Boardwalk Empire

Uvek besprekorno stilizovani

U fotelji Moda u seriji Boardwalk Empire

Karo, štof i leptir mašna

Vreme prohibicije i paradoks kao glavna stilska figura u svakom tekstu koji opisuje date godine – prohibicija na snazi koju prati obilno točenje alkohola i korumpirana policija; ugledni političari koji žive od krijumčarenja alkohola. Poroci na sve strane. Lepe žene, takođe.

Rukovanje Moda u seriji Boardwalk Empire

Nikud bez šešira

Za stolom Moda u seriji Boardwalk Empire

Biseri i opuštene lokne

Porodicna Moda u seriji Boardwalk Empire

I deca i žene i muškarci su nosili zanimljive šešire

Igralo se u ritmu džeza. Tkanine su lelujale, biseri ležerno padali. Crveni karmin za smele i odvažne žene, plesačice, pevačice, ljubavnice… Fini materijali, kvalitetna čipka i svila kupovala se u francuskim buticima, po ceni koju su samo gangsteri mogli da plate.

Butik Moda u seriji Boardwalk Empire

Francuska čipka i na vešu

Mint haljina Moda u seriji Boardwalk Empire

Elegantna haljina u nežnoj boji i slatke T-bar cipelice

Žensku modu ovog vremena okarakterisali su i zanimljivi šeširi, tokice, kasnije ukrasne trake i leptiri u kosi. Kaputi i ogrtači su imali okovratnik od krzna. Materijali su ukrašavani šljokicama. Ljudi su očigledno posle rata bili željni života i radosti. Tada je i prvi put upotrebljen izraz “loša”devojka. Bila je to ona žena koja je odstupila od šporeta, skratila haljinu, počela da se šminka, pušila je, pila i do jutra igrala čarlston.

Moda dvadesetih je svakako posebna,  i zbog toga što obiluje detaljima mnogim kostimografima je jako interesantna. U svakoj novoj ekranizaciji ove epohe treba pokazati drugačije i autentično viđenje mode i zato smatramo da su kostimografi serije “Carstvo porokа” odlično uradili svoj posao.

Kolaz Moda u seriji Boardwalk Empire

Stilizovane dame – izbor šešira je bio oličenje bogatstva

Cvetni sesir Moda u seriji Boardwalk Empire

Šešir i nezaobilazni biseri

Izvori fotografija: showbizcafe.com, vulture.com, hdvpapers.com, wikipedia.com


Zorana Cvetković – brbljiva devojčica u duši satkanoj od suprotnosti- rođena u minut do dvanaest poslednjeg dana u godini a užasava je stav „završiću to kasnije“. Plaši se visine a neostvarena želja joj je skok padobranom. Zimsko dete koje obožava sunce i vrelinu. Ne želi da odraste. Slatkiši, lepo pisana reč, ljubav i moda- tako malo za sreću treba.

Editors choice