Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Noć muzeja: Apoteka s početka veka

Noć muzeja: Apoteka s početka veka

U Pedagoškom muzeju, u okviru manifestacije Noć muzeja, proteklog vikenda posetioci su imali prilike da se druže sa apotekarima i njihovim kolegama iz Eucerina koji su im pružili sve informacije o apotekarstvu s početka 20. veka i dugoj tradiciji medicinske nege kože. Posetioci su saznali koje aparature su korišćene, kako su izrađivani pojedini farmaceutski oblici i kako su izgledali tadašnji lekovi. Bila je ovo prilika da se vide retki eksponati, Pharmacopoeae (knjiga uputstava za identifikaciju sastojaka lekova) iz 16. veka, zatim apotekarske bočice iz srpskih apoteka, izgled prvih apoteka u Srbiji, kao i one koju je osnovao Pol Bersdorf, zajedno sa prvim pakovanjima Eucerin preparata koji su se pojavili u Nemačkoj u to doba.

Zainteresovani su takođe učestvovali u uzbudljivoj radionici, tokom koje su se spravljale pilule i kreme na starinski način, sa autentičnim komponentama uz vođstvo profesora sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

U ambijentu retro apoteke, Eucerin®, najstariji medicinski brend za negu kože, koji je prisutan na svetskom tržištu više od 110 godina, dokazao je da najefikasnije formulacije nastaju iz spoja starog i novog, jer snaga najuspešnijih leži u poštovanju tradicije, ali i inovativnim rešenjima u skladu sa zahtevima novog doba.

Prof. dr Dušica Krajnović, sa Farmaceutskog fakulteta upoznala je prisutne sa značajnim odrednicama svih eksponata i uputila ih u tradiciju saradnje nemačke i srpske farmacije, koja je aktuelna i danas, o čemu svedoči i ova izložba. Studenti Farmaceutskog fakulteta predstavili su svoje muzičke talente i na taj način učinili ovaj nesvakidašnji povratak u prošlost još zabavnijim.

ALX1210 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1353 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1902 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1907 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX2121 Noć muzeja: Apoteka s početka veka

Editors choice