Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

40. SOFEST

40. SOFEST

1453877 sofest v 40. SOFEST

Na svečanom otvaranju tradicionalni defile filmskih umetnika počeće Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, dok će za njima, pored baklji i brojne sopotske publike, proći skoro 100 uvaženih domaćih autora, glumaca, filmskih radnika, producenata, kaskadera … Jubilarni Festival proglasiće otvorenim naša najveća filmska glumica Milena Dravić.

Na konferenciji za štampu, predsednica Odbora festivala Gorica Mojović podsetila je na dugu istoriju festivala u Sopotu i na bitna imena kao što su čuveni umetnici Oskar Davičo i Veljko Bulajić i tadašnji funkcioneri Moma Marković i Veljko Vlahović, koji su bili u osnivačkom savetu “Slobodarskih Filmskih Svečanosti u Sopotu”. Mojovićeva je istakla činjenicu da su na festivalu u Sopotu prikazani najznačajniji domaći filmovi, i ocenila da sopotski festival može da predstavlja neku vrstu antologije srpskog filma.

Direktor direkcije FEST-a, Miloš Paramentić, rekao je da je do sada na festivalu u Sopotu prikazano preko 400 filmova, a da je projekcijama i svečanim otvaranjima prisustvovalo čak oko 300.000 ljudi. Paramentić je ocenio da nas početkom jula očekuje veliki i ozbiljan Festival sa trinaest veoma kvalitetnih filmova, što je značajno veći broj u odnosu na poslednjih par godina.

Direktorka “Centra za kulturu Sopot” Suzana Anastasov Marković osvrnula se na prateće programe Festivala koji ove godine uključuju okrugli sto “Četiri decenije sopotskog festivala” čiji će moderator biti direktor “Kinoteke” Radoslav Zelenović, i izložbu plakata i kadrova iz filmova prikazanih na” Sofest”-u u selekciji Miloša Paramentića.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je svoje zadovoljsto što je uključivanjem “Direkcije FEST”-a  u funkciji organizatora od 2007. godine, održavanje “SoFest”-a kao festivala podignuto na visoki profesionalni nivo.


Đorđe Zelenović je filmofil. Buntovnik sa razlogom, nebrušeni dijamant, l’enfant terrible, almost famous… “And who am I? That’s one secret I’ll never tell, you know you love me xoxo…”

Editors choice