Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

2/3

Istraživanje je sprovedeno na univerzitetima Harvard i Vermont i u njemu je učestvovalo 166 pojedinaca, koji su istraživačima na uvid dali svoje Instagram profile. Zanimljivo je da su, tokom samog istraživanja, u zavisnosti od boja koje koriste, filtera i samih fotografija koje objavljuju, istraživači ustanovili da postoji velika povezanost između korišćenja filtera i depresije. Da se zabrinjavajućim podacima ovde ni ne nazire kraj, pokazali su zaključci istraživača koji smatraju da će budućnost doneti još veću i primetniju pojavu razičitih mentalnih bolesti kod korisnika ove društvenih mreža, a posebno zabrinjava podatak da se 15 miliona mladih ljudi (samo u Americi) ubraja u korisnike ove društvene mreže. Pitanje je samo kada će neko od njih zatražiti pomoć psihologa ili psihijatra.

koriscenje ovog instagram filtera moze pokazati znake depresije 2 Korišćenje ovog FILTERA na Instagramu može pokazati znake depresije!

Prilikom istraživanja analizirano je čak 43 000 fotografija korisnika koji su učestvovali u istraživanju. Pokazalo se da su učesnici čije su fotografije obojene plavom, crnom ili sivom bojom potencijalne depresivne osobe, što je i potvrđeno lekarskim ispitivanjima. Osobe koje su na pragu ili već pate od depresije na fotografijama imaju samo nekolicinu facijalnih ekspresija i mnogo manje koriste filtere, pokazalo je ovo istraživanje. Tako se upravo filter Inkwell pokazao kao jedan od filtera koji koriste depresivne osobe.

Editors choice