Mlad Mesec u Devici stiže 14. septembra, pod uticajem šest velikih planeta u retrogradnoj fazi. Ova energija nas može uvući u prošlost, navodeći nas da se preispitamo, kako bismo bili sigurni da potpuno razumemo gde smo bili, pre nego što krenemo napred.

Sa tako snažnim retrogradnim uticajem pod mladim Mesecom, možemo se osećati zaustavljeno i može biti teško promeniti dinamiku. Možda ćemo morati još malo da sedimo u blatu, pre nego što shvatimo kako da se podignemo i nastavimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Mlad Mesec u Devici nas priprema za promenu

Ovaj mlad Mesec u Devici je poslednji pre jesenje ravnodnevice i početka sezone pomračenja, što znači da postavlja osnovu za promene koje nam predstoje. Iako ćemo osećati stagnaciju zbog retrogradnog uticaja, mlad Mesec deluje kao prekretnica, osvetljavajući put kojim ćemo se osloboditi prevaziđenih obrazaca i otpustiti prošlost.

Energije promene će se otkrivati postepeno, a period zaglavljenosti ili stagnacije možemo osećati kao olakšanje. Možda želimo još malo da se odmaramo u zoni komfora (makar sedeli u blatu), pre nego što krenemo u neizvesnost. Ako iskoristimo ovo vreme za otpakivanje prtljaga, bićemo spremniji da prihvatimo potrebu za promenom.

Uticaj boginje Device

Devica je uzemljeni zemaljski znak, simbol celovitosti, unutrašnjeg božanskog i suvereniteta. Boginja Devica koja vlada Devicom nije vezana ni za koga, zadužena je za svoj život i potpuno povezana sa božanskom moći u samoj sebi.

Možemo koristiti energiju boginje Device da nas vodi kroz period mladog Meseca i podsećanje da imamo i nosimo u sebi sve što nam je potrebno. Šta god da se desi, bićemo dobro, pronaći ćemo snagu, mudrost i znanje da prođemo kroz sve što nam je na putu.

Na praktičnom nivou mlad Mesec u Devici donosi energiju koju možemo da kanališemo planirajući, kreirajući raspored i organizujući svoje živote. Možemo iskoristiti njegovu energiju da metodično i praktično pristupimo svemu što treba da uradimo.

Pročitajte i ovo: Evo kojim horoskopskim znacima će septembar doneti prosperitet

Kosmičko nebo i mlad Mesec u Devici  

Uran, planeta buđenja i promene aktivan je pod ovim mladim Mesecom, dodajući nestabilnost zbog koje se možemo pokolebati pred odlukama i izazovima. Kad god je Uran jak, možemo se osećati pomalo uznemireno ili nesigurno u budućnost. Ova neizvesnost na kraju izaziva buđenje, ali velike su šanse da još uvek nećemo moći da osetimo puno dejstvo ovih energija osvešćenja i jasnoće.

Zajedno sa Uranom, aktivan je retrogradni Neptun, planeta snova i iluzija, stvarajući maglu, ali navodeći nas istovremeno da slušamo svoju unutrašnju mudrost. Ako ne razumemo ili ne možemo da organizujemo svoj spoljašnji svet, pravo je vreme da zaronimo u sebe i razjasnimo svoj unutrašnji svet.

Da bi mešavina bila jača, Merkur završava svoje retrogradno putovanje samo jedan dan nakon vrhunca mladog Meseca. Merkur se smatra glasnikom bogova, pa treba da obratimo pažnju na sve poruke koje nam se u ovom trenutku pojavljuju. One mogu imati magijsko i transformativno značenje.

Mlad mesec u Devici i njegova energija

Energija koju nosi mlad mesec u Devici može biti veoma intenzivna i zbog nje se možemo osećati malo rasejano i zbunjeno. Međutim, ako se vratimo prizemnim energijama boginje Device, naći ćemo svoj put. Ona će nas podsetiti da smo suverena bića, slobodna da budemo, izražavamo se i da posedujemo bogatstvo unutrašnjeg znanja.

Povezujući se sa ovom bogatom zemaljskom energijom, bićemo uravnoteženiji i osećaćemo da imamo vođstvo i podršku na putu kroz ovaj lunarni ciklus Device.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Ritual čaja za kanalisanje energije mladog Meseca u Devici

Pre svega, potrebno je da obavite čišćenje aure – energetsko polje upija i skuplja razne uticaje svih okolnih energija, naročito ako ste empatična i osetljiva osoba i ako se bavite energijama. Prirodni elementi čiste auru – voda, vetar, sunce, zemlja, kiša – kao i paljenje tamjana i suvih listova žalfije. Čišćenje možete obaviti i mentalno – zamislite belu svetlost koju udišete, koja vas prožima i kroz izdisaj odnosi zaprljanost. Udišite „kroz stopala“ belu svetlost, izdišite „kroz teme“ sive oblačiće, gar i maglu. Radite to sve dok ne osetite da više nema zaprljanosti i da izdišete belu svetlost, odnosno, da ona kruži čista kroz vaše telo.

Zapišite i izgovarajte: „Volim sebe svakog dana malo više. Radim na oslobađanju od stresa i anksioznosti i svakog dana se malo više oslobađam. Danas podržavam svoje telo tako što čistim sve što me blokira i oslobađam sve što me pokreće. Osećam se lagano, jasno i otvoreno. Znam da sam ljubav. Moja energija je čista i zaštićena. Hvala ti. Hvala ti. Hvala ti.“

Zatim stavite sastojke za biljni čaj u posudu (listiće nane, đumbir, limun, med) i držite je u rukama, programirajući napitak energijom blagostanja. Osetite mir, spokoj i radost kako ulaze u vaš život. Ovu nameru možete izraziti glasno, ili zamisliti kako se informacije ugrađuju u sastojke čaja i kako ih unosite u svoje telo. Zahvalite svim sastojcima što podržavaju vašu nameru, pre nego što ih prelijete vodom. Pokrijte posudu dok se kuva i za to vreme radite meditaciju Lotosovog saosećanja. Ova meditacija je savršena pratnja energijama mladog Meseca i podržava saosećanje, isceljenje i dobrodošlicu promenama.

Nakon meditacije, uzmite nekoliko gutljaja čaja. Osetite kako se punite obnavljajućom energijom pri svakom gutljaju. Dok pijete čaj, zapišite u svoj dnevnik svoje cijeve, vizije, fokus napredovanja, stvaranje više lakoće…

Kada popijete čaj, vaš ritual je gotov i tada razmišljajte o svim uvidima koje ste imali. Sve što vam preostane od čaja, vratite majci prirodi, tako što ćete ostatke zakopati u zemlju ili kompost.

Mlad Mesec u Devici donosi vam blagoslove i podržava vas na vašem putu ka realizaciji i izražavanju sebe!

Pročitajte i ovo: Kako retrogradni Jupiter utiče na svaki znak horoskopa

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments